Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Så här inför badsäsongen är vi många som försöker återaktivera våra gamla nyårslöften genom att ge oss ut i elljusspåret, eller mer passande för våra breddgrader, ta oss upp på löpbandet eller cross-trainern. Kalaskulor på grund av mörka decembers stillasittande och frossande i julmat skulle ju åtgärdas, men vart tog motivationen vägen? Sommarsemester på stranden närmar sig plötsligt med stormsteg. Vi känner pressen, men det är aldrig försent att börja på en ny kula (no pun intended).

Men hur ska vi då lyckas hålla motivationen på topp, och fortsätta träna när det börjar ta emot? När kroppen och sinnet äntligen är befriat från jobbtankar och stress. När pulsen faller och och musklerna blir slappa? När ledighet, en bok i hängmattan, grillkvällar och en kall i gräset, så lätt kan knuffa oss av spinningcykeln.

Det finns inget enkelt svar på hur du ska göra, även om vi nog aldrig förr har sett så många träningsgurus, hälsobloggare och personliga tränare som verkligen gör sitt bästa för att v...

Read More

 

Kvalitet i utförande och funktionalitet är förstås det allra viktigaste när man pratar om headsets, liksom för de flesta produkter egentligen. Utseende och design blir kanske viktigare och viktigare för många, men även namnet kan ha stor betydelse. Inte bara i marknadsföringssammanhang, men också för att skapa en positiv känsla omkring en produkt. Eller, åtminstone inte det motsatta, som i detta exempel.

Ett namn som signalerar kvalitet, innovation, hållbarhet och exklusivitet, kan väcka intresse och skapa en positiv känsla utan att man har prövat, eller ens sett, produkten i fråga.

Men namnen kan också vara riktigt smart uttänkta och faktiskt betyda något mer än att antyda en subjektiv värdering. Olika sifferkombinationer och bokstäver kan ha en innebörd som kanske inte alla känner till. Men om man lär sig namngivningssystemet, så kan man bara genom ett modellnamn veta en hel del om produkten.

Välkommen till en liten namngivningsceremoni!

Jabras tre mest kända serier av professionella he...

Read More

Headset bärstil - Hur bär du ditt headset?

Hörlurar och headsets finns numera i alla tänkbara färger och former. Allt från en liten, osynlig öronsnäcka som gör att du ser ut som en spion, till stora öronkuddar som du täcker över öronen, liksom hörselkåpor med inbyggd musik. Och allt däremellan, inklusive headset med kattöron och inbyggt RGB-ljus.

Att kalla urvalet för brett skulle nästan vara en underdrift, eftersom utbudet av headsets och hörlurar är nästan oändligt. Vi vill därför hjälpa till med vår kunskap och koka ner det till tre typer, så att du kan få en liten överblick. För det viktigaste att ta ställning till när du ska välja ett headset, är om du vill ha det i ditt öra eller utanpå.

Ett headset som sitter inuti örat kallas ofta för in-ear headset, och de som sitter utanpå örat kan delas upp i medelstora headset, som sitter direkt på örat, on-ear, och de stora öronkåporna som sitter runt om örat, over-ear, eller också kallade around-ear.

Vi förklarar här vad skillnaderna är när d...

Read More

Goda samtal i en globaliserad värld

Vi svenskar är nog världsmästare i att hålla många möten under en helt vanlig arbetsvecka. Och inte bara i arbetslivet, vi har också ofta långa möten med t ex bostadsrättsföreningen eller fotbollsklubben. Den svenska konsensuskulturen är mycket stark, och vi gillar att samtala och vara helt överens innan beslut fattas. Fördelarna kan förstås vara ett stort engagemang och demokratiskt medbestämmande. Men nackdelarna, och framför allt förslag på hur man kan åtgärda dem, vill vi gärna prata lite mer om här.

 

Fysiska möten

Vi verkar som sagt ha en viss övertro på möten i det svenska arbetslivet. Fysiska möten kan förstås vara ett effektivt sätt att kommunicera, och är antagligen det bästa sättet att samtala och nå fram med ett budskap, och det kan också bidra till en god gruppdynamik.

Motiverade och väl förberedda möten kan alltså vara en stor tillgång, de kan ge engagemang och energi, och deltagarna kan gå från mötet med en känsla av att de har bidragit med...

Read More

Philips SpeechMike serien

Vi är alla överens om att Philips SpeechMike är ett perfekt verktyg för alla som dikterar på datorn. De är särskilt oumbärliga inom hälsovårdssektorn, eftersom de är både lätta att använda, extremt stabila och extra hygieniska. Men med de många olika modellerna på marknaden kan det vara svårt att hitta den modell som passar just dig bäst. Därför har vi gjort en snabb och enkel guide till dig, så du på mindre än 2 minuter vet vilken SpeechMike som är skräddarsydd för dig.

Om du vill veta allt, har vi gjort en detaljerad och ultimat guide, så att du kan bli expert på mindre än 5 minuter. Hitta den längre ner under vår snabbguide, eller klicka direkt här.

En enkel guide på 2 minuter

När du väljer den bästa SpeechMike behöver du bara ta ställning till två saker. Det är allt!

1) Vill du använda tryckknapp eller skjutknapp?
2) Vill du uppgradera till Premium Air för att uppleva en ännu högre kvalitet, funktionalitet och flexibilitet?

Överblick över Philips SpeechMike modeller

Tryckknapp eller skjutknapp?

Tryckknappa...

Read More