Fallande ordning

Plantronics Savi 8200 serien

Plantronics Savi 8220 DECT headset

Gillar du trådlösa headsets med lång räckvidd, när du sitter på kontoret, och vill du gärna lyssna på musik, när du behöver koncentrera dig för att få något gjort? I så fall har vi två goda nyheter för dig. Ett: du är inte ensam, och två: det finns faktiskt ett headset, som kan klara biffen.

Plantronics har nu kommit ut med Savi 8200, avlösaren till deras trådlösa Savi 700 DECT headset, som länge har haft en självklar plats bland alla kontorsråttors mest älskade utrustning.

Den viktigaste anledningen till att Savi är en av de mest populära headset-serierna för professionella i hela långa Sverige, är den trådlösa DECT-anslutningen, som ger väsentligt större och stabilare räckvidd än Bluetooth.    

Läs mer om DECT i vår bloggpost: Trådlöst headset - Är Bluetooth alltid rätt?

Och med Savi 8200 har det hänt något. Främst för dig som både önskar ett trådlöst headset för att ta emot telefonsamtal, men som också gärna vill höra musik och koncentrera dig, medan du utför...

Read More

Headset og høretelefoner til træning

Här på Zinuss sitter vi mycket framför våra datorer. Timmarna går, blogginlägg skrivs, produkter läggs till i webbshoppen, kaffet kompletteras med lite tårta, och plötsligt har det annars så väldefinierade sexpacket omvandlats till en tung ölback. Det pryder inte precis när vi slänger av oss kläderna på stranden, och vår husläkare jublar inte heller direkt av lycka vid den årliga hälsokontrollen.

Och då är det bra att du lyckligtvis kan bryta dina dåliga vanor, och vi svenskar gör det i allmänhet också i stor stil. Vi är enligt flera undersökningar Europas mest aktiva folk, när det kommer till att utöva någon form av fysisk träning.

Men vi är tyvärr ganska många som ingå i gruppen människor som inte tränar regelbundet. Vi ligger gärna på soffan. Bara idag, imorron ska vi ta tag i träningen... Därför är det viktigt att du hittar en aktivitet som ger dig det där underbara dopaminet, för annars vet vi att den senaste Netflix-serien kommer att vinna striden om din kropp.

Ett av de bästa sätte...

Read More

 Jabra

Kvalitet i utförande och funktionalitet är förstås det allra viktigaste när man pratar om headsets, liksom för de flesta produkter egentligen. Utseende och design blir kanske viktigare och viktigare för många, men även namnet kan ha stor betydelse. Inte bara i marknadsföringssammanhang, men också för att skapa en positiv känsla omkring en produkt. Eller, åtminstone inte det motsatta, som i detta exempel.

Ett namn som signalerar kvalitet, innovation, hållbarhet och exklusivitet, kan väcka intresse och skapa en positiv känsla utan att man har prövat, eller ens sett, produkten i fråga.

Men namnen kan också vara riktigt smart uttänkta och faktiskt betyda något mer än att antyda en subjektiv värdering. Olika sifferkombinationer och bokstäver kan ha en innebörd som kanske inte alla känner till. Men om man lär sig namngivningssystemet, så kan man bara genom ett modellnamn veta en hel del om produkten.

Välkommen till en liten namngivningsceremoni!

Jabras tre mest kända serier av professionella he...

Read More

Headset bärstil - Hur bär du ditt headset?

Hörlurar och headsets finns numera i alla tänkbara färger och former. Allt från en liten, osynlig öronsnäcka som gör att du ser ut som en spion, till stora öronkuddar som du täcker över öronen, liksom hörselkåpor med inbyggd musik. Och allt däremellan, inklusive headset med kattöron och inbyggt RGB-ljus.

Att kalla urvalet för brett skulle nästan vara en underdrift, eftersom utbudet av headsets och hörlurar är nästan oändligt. Vi vill därför hjälpa till med vår kunskap och koka ner det till tre typer, så att du kan få en liten överblick. För det viktigaste att ta ställning till när du ska välja ett headset, är om du vill ha det i ditt öra eller utanpå.

Ett headset som sitter inuti örat kallas ofta för in-ear headset, och de som sitter utanpå örat kan delas upp i medelstora headset, som sitter direkt på örat, on-ear, och de stora öronkåporna som sitter runt om örat, over-ear, eller också kallade around-ear.

Vi förklarar här vad skillnaderna är när d...

Read More

Goda samtal i en globaliserad värld

Vi svenskar är nog världsmästare i att hålla många möten under en helt vanlig arbetsvecka. Och inte bara i arbetslivet, vi har också ofta långa möten med t ex bostadsrättsföreningen eller fotbollsklubben. Den svenska konsensuskulturen är mycket stark, och vi gillar att samtala och vara helt överens innan beslut fattas. Fördelarna kan förstås vara ett stort engagemang och demokratiskt medbestämmande. Men nackdelarna, och framför allt förslag på hur man kan åtgärda dem, vill vi gärna prata lite mer om här.

 

Fysiska möten

Vi verkar som sagt ha en viss övertro på möten i det svenska arbetslivet. Fysiska möten kan förstås vara ett effektivt sätt att kommunicera, och är antagligen det bästa sättet att samtala och nå fram med ett budskap, och det kan också bidra till en god gruppdynamik.

Motiverade och väl förberedda möten kan alltså vara en stor tillgång, de kan ge engagemang och energi, och deltagarna kan gå från mötet med en känsla av att de har bidragit med...

Read More

Philips SpeechMike serien

Vi är alla överens om att Philips SpeechMike är ett perfekt verktyg för alla som dikterar på datorn. De är särskilt oumbärliga inom hälsovårdssektorn, eftersom de är både lätta att använda, extremt stabila och extra hygieniska. Men med de många olika modellerna på marknaden kan det vara svårt att hitta den modell som passar just dig bäst. Därför har vi gjort en snabb och enkel guide till dig, så du på mindre än 2 minuter vet vilken SpeechMike som är skräddarsydd för dig.

Om du vill veta allt, har vi gjort en detaljerad och ultimat guide, så att du kan bli expert på mindre än 5 minuter. Hitta den längre ner under vår snabbguide, eller klicka direkt här.

En enkel guide på 2 minuter

När du väljer den bästa SpeechMike behöver du bara ta ställning till två saker. Det är allt!

1) Vill du använda tryckknapp eller skjutknapp?
2) Vill du uppgradera till Premium Air för att uppleva en ännu högre kvalitet, funktionalitet och flexibilitet?

Överblick över Philips SpeechMike modeller

Tryckknapp eller skjutknapp?

Tryckknappa...

Read More

Olympus DS-9500 vs DS-7000 

Olympus har ofta legat i framkanten när det gäller att leverera kvalitetsdiktafoner för de kräsna användarna bland t ex läkare och advokater. Favoritdiktafonen har länge varit Olympus DS-7000. Men nu vill ändå Olympus vidare i utvecklingen, och väljer att lansera en konkurrent till sig själv, i brist på annan konkurrens. Allt för att optimera arbetsprocesserna ute på kliniker och kontor: här kommer den spritt nya Olympus DS-9500!

Vi kastar oss över den och undersöker innovationerna. Vi försöker synliggöra skillnaderna, så att ni vet om uppgraderingen är relevant för er att investera i, eller om ni lika gärna kan fortsätta med den gamla välbeprövade och mycket välfungerande modellen DS-7000.

 

Goda nyheter

Vid ett första ögonkast är skillnaderna mellan DS-9500 och DS-7000 kanske inte helt synliga. Båda diktafonerna använder den välkända skjutknappen för att smidigt styra dikteringen, och båda är trådlösa och kan sättas i en dockningsstation för laddning, när de behöver lite välförtjänt vil...

Read More

Jabra Engage DECT headset serien

Jabra Engage DECT headset serien

”If it ain’t broken, don’t fix it.”
Det är en av de mer pragmatiska sägningar vi har hört från den amerikanska kontinenten. Och denna pragmatik har det danska företaget Jabra valt att anamma. Men nu har de valt att lansera en ersättare för deras gamla headset PRO 9400, det populära och effektiva trådlösa headsetet som används världen över i callcenter och andra kontor som pratar mycket i telefon.

Och det är naturligtvis en välkommen nyhet. Jabra PRO 9400-serien har varit ett av de mest populära headseten sedan den kom på marknaden 2009. Det säger oss något, att det först nu är dags för en ersättare. Med anslutning till både PC, mobil och fast telefon, ett stort urval för maximal flexibilitet, och en räckvidd på upp till 150 meter, så har det förstås varit svårt att följa upp succén med någonting som verkligen är ännu bättre.

Så det finns verkligen något att leva upp till, men nu har Jabra äntligen valt att avslöja ersättaren. Det nya hjärtebarnet kommer i s...

Read More

Plantronics ANC headset: Rocket science till ett jordnära pris

Sedan hunden Laika år 1957 skickades till ett okänt öde i en rymdkapsel, har vi varit angelägna om att sprida våra kolbaserade livsformer över solsystemet. Nästa destination är Mars, och vi kan knappt vänta med att inta det steniga röda ökenlandskapet, med en genomsnittlig temperatur på minus 60 grader.

Utvecklingen går snabbt framåt, och headsettillverkaren Plantronics är med hela vägen!

I början av 60-talet fick Plantronics i uppdrag av NASA att leverera headsets, som skulle användas när den amerikanska Ground Control ville ha kontakt med Major Tom. Deras nära samarbetet resulterade i de headset som byggdes in i rymddräkterna som astronauterna hade på sig, från Mercury- och Apollo-programmen och ända fram till idag. Och det var också ett Plantronics-headset som fångade upp Neil Armstrongs legendariska kommentar när han tog sina första steg på månen.

Vi medger att headsets kanske inte faller under kategorin rocket science, men...

Read More

En äkta amerikan har landat

Äntligen ett Bluetooth headset som ger dig extra allt, men som kommer i en bekväm och diskret design, med in-ear öronsnäckor. Vill du ha ett professionellt HiFi headset med en diskret in-ear design, där glasögon, frisyr eller cowboyhatt inte blir till ett stort vardagsproblem; grattis! Du har hittat årets bästa Bluetooth headset. Får vi presentera den amerikanska drömmen; Plantronics Voyager 6200 UC! 

Voyager 6200

I det stora landet i väst har bärstilen ”neckband headset” länge varit extremt populär. Trådlös frihet är en självklar rättighet i the land of the free. Hur det egentligen står till med den omsjungna friheten i USA i övrigt har vi inte tänkt oss att bedöma här, men vi kan i alla fall lova att Voyager 6200 kommer att bidra till din personliga frihet från buller, dålig förbindelse, upprepningar, missade samtal, och borttappade headsets.

Och denna självständighetsförklaring vilar ändå lätt på dina axlar. Den väger bara två ounces, eller 54 gram, och ändå innehåller d...

Read More

Voyager Legend vs. Voyager 5200

Plantronics Voyager Legend vs. Voyager 5200

Det bäst säljande Bluetooth headsettet av idag, Plantronics Voyager Legend, har fått en utmaning från ett annat headset, som lovar bättre ljud, bättre brusreduktion och bättre räckvidd.

Den nya rivalen på marknaden kommer också från Plantronics – den heter Voyager 5200, och vi tar löftena på allvar. Därför ger vi här Voyager Legend möjlighet att ta upp kampen i en klassisk 7-ronders kamp i boxningsringen.

Voyager Legend vs. Voyager 5200 ljud

Det viktigaste med ett bra Bluetooth headset är samtalsljudet. Kan personen i andra änden höra dig? Och kan du höra hen?

Voyager Legend är känt för att vara det bästa headset någonsin för samtal. Det kan skryta med hela tre mikrofoner, som fångar upp och filtrerar bort allt ljud utifrån, så att du blockerar både trafikbuller och vindbrus. Det fungerar! Lägg så till de mekaniska vindskärmarna rostfritt stål, brusabsorberande invändiga material och elektroniska filter, och du har ett rätt bra skydd mot allt som låter (utom dig själv, naturligtvis).

Men Voyager...

Read More

Certified for Skype for Business och Optimized for Lync guide

Certified for Skype for Business, Optimized for Lync

Du har kanske sett ett ”MS”, ”ML”, ”Skype for Business Certified” eller ”Optimized for Lync” efter namnet på det headset eller den speakerphone som du är på jakt efter. Precis brevid ser du exakt samma enhet, men utan ”MS”, ”ML” etc efter namnet. Så kan vi förstå att det är en smula förvirrande. För vad tusan är egentligen skillnaden?!?

Men bekymra dig inte! Det är faktiskt inte helt betydelselöst, trots allt. Vi ger dig förklaringen här.

Skapat för Microsoft Skype for Business och Lync

Skype for Business och Lync är två VoIP softphones från Microsoft, som ger dig telefoni, chat, videokonferenser och mycket mer, på både PC, Mac och mobil. På detta vis är alla i ett nätverk snabbt och smidigt kopplade till varandra, och du kan snabbt komma i kontakt med dina kolleger på flera sätt.

All denna kommunikation kräver att headset, webcam, konferenstelefon, nätverksförbindelse, kaffebönor osv behöver vara av tillräckligt hög kvalitet. Om...

Read More

Jabra Evolve serien

Evolve-serien är en av de största succéer för Jabra de senaste åren. Det kan man förstå: Kombinationen av god kvalitet och rimligt pris har varit populärt ända sedan stenåldern.

Och Evolve erbjuder massor av olika möjligheter. De priseffektiva modellerna för dig, som bara gärna vill hålla klara och tydliga samtal med kunderna, så att de inte slänger på luren och kryper upp i knät på konkurrenterna. Eller de mer lyxiga varianterna, som aktivt tystar ner kollegerna omkring dig med aktiv brusreducering, eller som säger farväl till sladdar, så att de är smidiga att ta med när du är i farten.

Men vilket Evolve headset ska du nu välja? Lågprisversionen eller lyxversionen?

Valet kan vara svårt, men vi ger dig här en överblick över de viktigaste och mest populära Evolve headsets, som kan hjälpa dig att göra dina kunder nöjda och glada.

 

Sex modeller för alla behov

Med Evolve-serien ger Jabra dig flera bra alternativ. Fråga är bara vad som passar bäst för just dig?

Med sex helt oli...

Read More

Trådlöst headset: är Bluetooth alltid rätt?

Trådlöst wireless headset blog

Om du allvarligt överväger att skippa sladden och vill satsa på ett trådlöst headset till iPhone eller PC, så tänker du säkert i första hand på Bluetooth. Det är helt OK att erkänna det!

Men, det finns flera teknologier som erbjuder trådlöshet. Om du skrapar lite på ytan så stöter du snart på olika uttryck som Bluetooth, DECT och wireless headset. Och så är det dags att ta ställning.

Ta nu först ett djupt andetag, och låt oss hjälpa till med att reda ut begreppen. Ge oss ett par minuter, och förvirringen är som bortblåst. Så slipper du kasta pengar i sjön, och kan göra ett trådlöst val som passar för just dig.

Så låt oss förklara allt du behöver veta om Bluetooth och DECT; varför inte Bluetooth alltid är det rätta, och varför wireless inte är en egen teknologi. (Det betyder bara just trådlöst… så är den gåtan löst…)

DECT har bättre räckvidd och är mer stabilt än Bluetooth. Men, Bluetooth är lite mer flexibelt och är något bättre på kryptering av s...

Read More

Från billig till professionell diktafon: En guide

Från billig till professionell diktafon

Man vill ju alltid vara sparsam. Men är det alltid en god idé?

Vi vet alla hur irriterande det är att köpa en elektronisk produkt enormt billigt, och så visar det sig efter en halvtimme att den är oanvändbar. Sådana köp hamnar oftast direkt i återvinningen.

Det är ju främst dina personliga behov, som avgör om du köper grisen i säcken när du ska ha en diktafon. Ska du använda den till noteringar eller mötesinspelningar? Ska du ha dina diktat transkriberade? Det kan faktiskt vara en bra idé att spara pengar och gå efter en billig variant. Men om du ska göra mer än att bara spela in idéer till dig själv, kan du plötsligt bli frustrerad över att du inte valde en bättre modell.

Vi guidar dig snabbt igenom diktafonvärlden – från billig till professionell. När du har läst färdigt, vet du mer om vilken diktafon som bäst uppfyller dina behov, så att du varken betalar för mycket eller för lite.

 

Billiga diktafoner – enkla inspelningar i fickformat

Pris...

Read More

Olympus RecMic serien

Diktering på sjukhus måste föregå smidigt för hela personalen. Från den dikterande läkaren, via den transkriberande läkarsekreteraren, till IT-avdelningen, som ansvarar för att hålla alla system uppdaterade.

Därför är USB-mikrofoner också en enormt viktig del av sjukhusutrustningen. Om du inte har möjlighet att tala in patientdata direkt till ditt EPJ-system, blir det svårt att upprätthålla en effektiv daglig arbetsprocess för enskilda patienter som förflyttas mellan olika avdelningar och kolleger.

Olympus RecMic serien är skapad specifikt för diktering och taligenkänning inom vården, och är en av de mest populära diktafonerna på sjukhus och kliniker. Med en helt ny serie som kallas RecMic II får du nu en ännu högre standard för ljudkvalitet och hygien, som gör diktafonen ännu bättre till att uppfylla de vanligaste kraven på diktering inom sjukhusområdet.

Olympus RecMic DR-2200 och RM 4110S

Den nya RecMic är byggd med starkt fokus på att vara immun mot sjukdomar. Alla ytskikt är byggda med Polygiene®, s...

Read More

Brusreducerande headset och hörlurar - en guide

Brusreducerande hörlurar och headset

Vi behöver alla koncentrera oss lite extra ibland. Buller kan innebära en stor stress när vi behöver antingen slappna av, eller när vi behöver fokusera på arbete som kräver extra mycket koncentration.

Många av oss väljer hörlurar med brusreducering för att hjälpa oss genom vardagen. Vi får både flyta med i vår favoritmusik, samtidigt som vi stänger in oss i en egen värld, så att vi i lugn och ro kan koncentrera oss.

Tyvärr finns det vissa modeller på marknaden med väldigt varierande kvalitet och pris. Det kan vara svårt att välja när praktiskt taget varje produkt på hyllan kallar sig "Noise Cancelling Headphones." För vi är ju inte dummare än att vi kan räkna ut att inte alla kan klara uppgiften lika bra.

Därför är det viktigt att ha koll på vilka typer av brusreducerande hörlurar som finns där ute, och hur mycket man vill spendera för att kunna kliva in i en behaglig och rofylld koncentrationssfär, som vi alla i grunden längtar efter ibland,...

Read More