Jabra Evolve serien

Evolve-serien är en av de största succéer för Jabra de senaste åren. Det kan man förstå: Kombinationen av god kvalitet och rimligt pris har varit populärt ända sedan stenåldern.

Och Evolve erbjuder massor av olika möjligheter. De priseffektiva modellerna för dig, som bara gärna vill hålla klara och tydliga samtal med kunderna, så att de inte slänger på luren och kryper upp i knät på konkurrenterna. Eller de mer lyxiga varianterna, som aktivt tystar ner kollegerna omkring dig med aktiv brusreducering, eller som säger farväl till sladdar, så att de är smidiga att ta med när du är i farten.

Men vilket Evolve headset ska du nu välja? Lågprisversionen eller lyxversionen?

Valet kan vara svårt, men vi ger dig här en överblick över de viktigaste och mest populära Evolve headsets, som kan hjälpa dig att göra dina kunder nöjda och glada.

 

Sex modeller för alla behov

Med Evolve-serien ger Jabra dig flera bra alternativ. Fråga är bara vad som passar bäst för just dig?

Med sex helt olika modeller som du kan använda till både PC och mobil, har du helt enkelt alltid ett headset som uppfyller dina behov, oavsett hur mycket pengar du har på banken, hur många timmar du spenderar på kontoret, eller hur många kilometer du sliter på vägarna

Evolve 40 är ett lätt och elegant headset, som är designat för att innesluta dig i din egen värld när du ska arbeta eller tala i telefon.

Evolve 65 gör det samma som Evolve 40, men ger dig dessutom 100 % trådlös frihet genom Bluetooth.

Evolve 75 lägger till bättre ljud i hörlurarna, trådlös Bluetooth och aktiv brusreduktion, som stänger ute kollegernas snack när du behöver koncentrera dig.

Evolve 80 är uppgraderad på alla vis, med stora, omslutande öronkuddar och effektiv aktiv brusreduktion, som tar bort i princip allt oönskat bakgrundsljud. Det kan du tydligt märka, när du behöver göra klart arbetet, och allt och alla larmar runt omkring dig.

Utöver dessa fyra modeller finns det två speciella Evolve headsets, som båda bjuder på något extra:

Evolve 65t är ett så kallat ”true wireless” headset, som verkligen hyllar minimalism och diskret design. Det består av två små öronproppar, som du kopplar till mobilen eller datorn trådlöst via Bluetooth, och detta helt utan sladdar, mikrofonarm eller nackrem. Perfekt för dig, som ofta är på språng och föredrar att resa lätt.

Evolve 75e är ett diskret in-ear headset, som du hänger runt nacken. Headsettet är späckat med bra funktioner, så som hi-fi, aktiv brusreducering och Bluetooth, och så är det utan mikrofonarm, så att du också kan använda det på fritiden som ett par bra in-ear hörlurar.

Vill du se det i bilder? Vi ger dig en visuell överblick:

Jabra Evolve 40

 Jabra Evolve 65

Jabra Evolve 75

Jabra Evolve 80

Jabra Evolve 65t

Jabra Evolve 75e


Evolve 40 – mest headset för pengarna

Kan du nicka igenkännande till det här? Du försöker bli klar med dagens arbete, men det är för stökigt omkring dig, och du vill gärna höra musik för att öka koncentrationen.

Å andra sidan måste du kunna höra när telefonen ringer, och det ska också vara enkelt för dig själv att ringa ut. Ett par vanliga hörlurar duger inte med andra ord. Men det gör som tur är Evolve 40, eftersom det kombinerar ett set bra hörlurar och ett sublimt headset i ett.

Jabra Evolve 40 är lätt och elegant och väger inte mycket, så du kan använda det i många timmar utan obehag. Öronmuffarna är speciellt designade för att utestänga oljud, och Busylight på headsettet lyser rött när du är upptagen eller talar i telefon, så att du inte blir störd av kollegerna när du är upptagen och behöver vara extra koncentrerad.

En stor bonus är att du kan styra både ljud och samtal på en liten kontrollenhet som sitter på sladden, och att du kan koppla ditt headset till både PC och mobil.

Läs mer om Evolve 40 här

Evolve 40 mono med högtalare till ett öra

Evolve 40 stereo med två högtalare till bägge öron


Evolve 65 – för dig som inte vill låsas fast av sladdar

Låter det som att Evolve 40 är något för dig, men du vill också vara fri från sladdar? Evolve 65 är fullständigt trådlöst och kopplas till både mobil och PC via Bluetooth. Du har upp till 30 meters räckvidd, och du kan dessutom vara kopplad till två enheter samtidigt.

Batteriet håller i upp till 10 timmars aktivt användande, så du kan gå runt i flera dagar utan att behöva tänka på uppladdning.

Om det låter frestende, kan du läsa mer om Evolve 65 här:

Evolve 65 mono med högtalare till ett öra

Evolve 65 stereo med två högtalare till bägge öron


Evolve 75 – ta ledigt från både sladdar och stök

Evolve 75 kombinerar den trådlösa friheten du får med Evolve 65, med både en större komfort, större hörlurar och möjligheten att slå på en extra effektiv brusreduktion, så att du kan koppla bort omvärlden helt och koncentrera dig på att få något gjort!

Materialen har fått en extra knuff framåt, så du märker verkligen av en robusthet och kvalitet, och det är ingen tvekan om att det är ett headset i toppklass. HiFi-ljudet i hörlurarna är också av en kvalitet, som ger dig lust att höra mer.

Totalt sett är Evolve 75 en bra uppgradering av serien, och headsettet blir snabbt din bästa vän, när du vill vara mer effektiv och mindre stressad på jobbet. Så då gör det inte så mycket att kollegerna talar lite för högt, att tangentbord smattrar omkring dig, och kopieringsmaskinen arbetar för högtryck fem meter ifrån dig.

Evolve 75 kan bara fås med två högtalare, men du kan däremot uppgradera med en bords-hållare, så att ditt headset inte ligger och tar plats här och var på skrivbordet eller golvet (eller ännu värre – försvinner helt)

Evolve 75 utan headset hållare

Evolve 75 med headset hållare


Evolve 80 – när endast 100 % koncentration är bra nog

Med Jabra Evolve 80 kan du säga farväl till buller och goddag till fantastiskt ljud och koncentration, när du arbetar. Evolve 80 tar allt det som Evolve-serien är bra på och gör det ännu bättre.

De stora öronkuddarna omsluter örat och stänger ute ännu mer oljud. Och som om det inte skulle vara nog, kan du dessutom slå på extra aktiv brusdämpning, som effektivt eliminerar resten av allt ljud som annars kan tränga igenom hörlurarna. Det betyder att du omsluter dig av tystnad, även om det är väldigt stökigt och högljutt omkring dig.

Musiken spelar bättre och är ännu mer detaljerad, och du har fortfarande en sublim mikrofon och full kontroll över både ljud och samtal med kontrollenheten. Du är med andra ord redo att göra ditt allra bästa överallt.

Läs mer om Evolve 80 här


Evolve 65t – mycket mindre (!) headset för pengarna

Med Evolve 65t har Jabra troligtvis skapat det minsta professionella headsettet i världen. Det består av två små trådlösa earbuds, som du sätter in i öronen. Och det är allt… Headsettet är ”true wireless”, alltså helt utan sladdar.

För att hålla ordning och reda får du ett etui med till dina öronproppar, som dessutom innehåller två fulla uppladdningar. Eftersom headsettet i sig själv klarar 5 timmars tal och musik, kan man med en smula huvudräkning komma fram till, att du har batteri till totalt 15 timmars aktivt användande.

Headsettet passar utmärkt som ett set in-ear hörlurar du använder på din fritid, eller när du vill lyssna på musik medan du arbetar. Hi-fi ljud och Jabra Sound+ appen på telefonen, där du kan finjustera equalizern, lyfter musikupplevelsen till en helt annan liga än med ett vanligt kontorsheadset.

Mikrofonarm slipper du helt. Hela härligheten är inbyggd i de små öronsnäckorna. Här sitter ändå hela fyra mikrofoner, som tillsammans ger en fulländad ljudbild, och som headsettet använder för att fokusera på din röst, medan alla andra ljud blir helt nedskruvade.

Inte dåligt för att vara några så små öronproppar, mindre än en Werthers Echte karamell.

Läs mer om Evolve 65t här


Evolve 75e – styrkan sitter i nacken

Till sist har vi Jabra Evolve 75e, som har ett par riktigt speciella tricks i ärmen. Eller kanske snarare i nacken.

Evolve 75e är ett trådlöst in-ear headset, liksom Evolve 65t, men i stället för en total trådlöshet är dessa två earbuds ihopkopplade via en sladd som du lägger runt om nacken, ofta kallade neckbuds. Och i den sladden sitter några riktigt användbara funktioner.

Först och främst har Evolve 75e aktiv brusreducering, som ser till att eliminera oljuden runt omkring dig, och erbjuder därmed en tystnad som står högt i kurs i en allt mer hektisk värld. Du kan dessutom avskärma dig ytterligare genom hi-fi i hörlurarna, så att inga ljud utifrån kan störa ditt fokus. En busylight på sidan gör det också lättare för dina kolleger att se när du är upptagen i ett samtal.

Headsettet är utan mikrofonarm. I stället sitter mikrofonen diskret på sladden. Därför fungerar Evolve 75e också som ett set hörlurar av hög kvalitet, även när du inte är på jobbet.

Med batteri för upp mot 14 timmars arbete och underhållning, kan headsettet för de allra flesta hålla till en hel arbetsvecka.

Läs mer om Evolve 75e här

Lycka till med ditt Evolve headset!


 

Spanar du efter andra headset också? Hitta ditt bästa headset här