Olympus RecMic serien

Diktering på sjukhus måste föregå smidigt för hela personalen. Från den dikterande läkaren, via den transkriberande läkarsekreteraren, till IT-avdelningen, som ansvarar för att hålla alla system uppdaterade.

Därför är USB-mikrofoner också en enormt viktig del av sjukhusutrustningen. Om du inte har möjlighet att tala in patientdata direkt till ditt EPJ-system, blir det svårt att upprätthålla en effektiv daglig arbetsprocess för enskilda patienter som förflyttas mellan olika avdelningar och kolleger.

Olympus RecMic serien är skapad specifikt för diktering och taligenkänning inom vården, och är en av de mest populära diktafonerna på sjukhus och kliniker. Med en helt ny serie som kallas RecMic II får du nu en ännu högre standard för ljudkvalitet och hygien, som gör diktafonen ännu bättre till att uppfylla de vanligaste kraven på diktering inom sjukhusområdet.

Olympus RecMic DR-2200 och RM 4110S

Den nya RecMic är byggd med starkt fokus på att vara immun mot sjukdomar. Alla ytskikt är byggda med Polygiene®, som innehåller små koncentrat av silverklorid, vilket hämmar bakterietillväxt. Dessutom kan du enkelt sprita av hela diktafonen med vanlig etanol eller isopropanol.

Ett annat fokusområde är, att ljudet ska vara perfekt för taligenkänning. Därfor har Olympus lagt in två mikrofoner i RecMic II, som genom avancerade algoritmer fångar din röst samtidigt som de filtrerar bort bakgrundsljud. Klickljud från knappar och andra ljud från själva hanteringen av diktafonen är eliminerade, så du kan använda den fritt utan att bekymra dig om hur diktatet kommer att låta. Som en extra bonus för produktiviteten kan du nu också diktera utan att använda händerna. RecMic II levereras med en dockningsstation, och diktafonen hamnar automatiskt i handsfree status, när du sätter ner den i stationen. Därför kan du fokusera på dina uppgifter, medan du dikterar utan att behöva hålla USB-mikrofonen i handen.

Den nya RecMic II serien kommer i fyra modeller. Vi ger dig en överblick över vad varje modell kan, så att du vet vilken modell som passar bäst för er. Och för att göra det riktigt enkelt för dig, behöver du bara ta ställning till tre saker: Vill du ha tryckknappar eller skjutknapp? Vill du ha en inbyggd mus? Och önskar du internt minne? Vi guidar dig igenom modellerna:

Olympus RecMic 4010P

RM 4010P - för ren och enkel diktering

· Tryckknappar · Trackball-mus

Olympus RM 4010P är standardmodellen för dig som tycker bäst om att diktera med tryckknappar. Du kan enkelt styra inspelningarna med separata kommandon för att spela in, pausa och spela upp diktaten. Trackball-musen gör också att du snabbt och enkelt kan styra din PC med din RecMic i handen. Du behöver därför inte växla mellan USB-mikrofon och mus, när du ska både diktera och styra dina program på datorn samtidigt.

Läs mer om Olympus RM 4010P här

Olympus RecMic 4015P

RM 4015P - ta med diktaten överallt

· Tryckknappar · Trackball-mus · 8 GB internminne

Olympus RM 4015P styrs precis som RM 4010 med tryckknappar och en trackball mus, men den har utöver detta också 8 GB inbyggt minne för intern lagring. Det betyder att du enkelt kan ta med dig diktafonen mellan flera datorer och förvara diktaten på enheten. Det är rätt användbart när du arbetar flexibelt och på flera olika datorer under en arbetsdag. Varje medarbetare kan ha sin egen diktafon som kan användas för att lagra diktat på, och sedan överföra dem alla på en gång, när det passar.

Läs mer om Olympus RM 4015P här

Olympus RecMic 4100S

RM 4100S - ren diktering med skjutknapp

· Skjutknapp · Extra funktionsknapp

Olympus RM 4100S är den avskalade och strömlinjeformade modellen för dig, som föredrar att diktera med skjutknapp i stället för tryckknappar. Många menar att skjutknappar är ett bättre sätt att diktera på, eftersom det ska vara både snabbare och enklare att styra, men vi vill nog påstå att det är en smaksak.

Det råder dock inget tvivel om, att skjutknappen efter lite övning ger dig stora möjligheter att diktera både effektivt och felfritt.

Modellen är utan trackball mus, men å andra sidan har den en extra funktionsknapp istället. Det ger dig hela fem valmöjligheter för att utvidga dina automatiska kommandon med din RecMic.

Läs mer om Olympus RM 4100S här

Olympus RecMic 4110S

RM 4110S - full kontroll över din PC

· Skjutknapp · Trackball-mus

Om du föredrar skjutknapp och gärna vill slippa växla mellan diktafon och mus, så ska du ta en närmare titt på RecMic 4100S.

Skjutknappen ger en enkel och smidig diktering, som (efter en kort tillvänjningsperiod om du inte prövat förr) gör dig både snabbare och reducerar hanteringsfel.

RM 4110 har också en inbyggd trackball, som du använder som mus till datorn. Det gör det mycket enklare att diktera direkt på din PC och direkt redigera diktatet och skicka det vidare, utan att du ska ha både diktafon och datormus i händerna.

Läs mer om Olympus RM 4110S här 

Nu när du vet lite om de olika modellerna, önskar vi dig förstås lycka till med din framtida diktering på din arbetsplats.

Vill du veta mer om Olympus diktering? Läs mer här

Eller se alla våra diktafoner här