Philips SpeechMike serien

Vi är alla överens om att Philips SpeechMike är ett perfekt verktyg för alla som dikterar på datorn. De är särskilt oumbärliga inom hälsovårdssektorn, eftersom de är både lätta att använda, extremt stabila och extra hygieniska. Men med de många olika modellerna på marknaden kan det vara svårt att hitta den modell som passar just dig bäst. Därför har vi gjort en snabb och enkel guide till dig, så du på mindre än 2 minuter vet vilken SpeechMike som är skräddarsydd för dig.

Om du vill veta allt, har vi gjort en detaljerad och ultimat guide, så att du kan bli expert på mindre än 5 minuter. Hitta den längre ner under vår snabbguide, eller klicka direkt här.


En enkel guide på 2 minuter

När du väljer den bästa SpeechMike behöver du bara ta ställning till två saker. Det är allt!

1) Vill du använda tryckknapp eller skjutknapp?
2) Vill du uppgradera till Premium Air för att uppleva en ännu högre kvalitet, funktionalitet och flexibilitet?

Överblick över Philips SpeechMike modeller

Tryckknapp eller skjutknapp?

Tryckknapparna ungerar genom att du trycker på olika knappar för att spela in, spela upp och spola tillbaka. De är lätta att använda, men kräver lite mer ansträngning än skjutknappen.

Med skjutknappen trycker du mittknappen upp eller ner för att spela in, spela upp och spola tillbaka. Det är mer ergonomiskt än tryckknapparna, och det känns bekvämare - speciellt om du dikterar mycket. Men det är också lite dyrare.

Den som använder diktering dagligen kan ha olika uppfattningar om vad som är bäst. Faktum är att det handlar om vad du är van vid och tycker är bäst för dig.

Ska jag uppgradera till Premium Air?

Behöver du extra klart ljud, eller bra hygien? Använder du taligenkänning? Eller kanske är du bara trött på att vara bunden till en sladd? Då det kan vara en idé att uppgradera till Premium Air för att få den bästa upplevelsen med diktering.

SpeechMike Premium Air har en nyutvecklad mikrofon som spelar in ljud med högsta precision, och du får med varenda vokal och konsonant. Det eliminerar andra ljud från både rummet runt omkring dig, och ljuden från din diktafonhantering. Därför blir bara din röst kvar i inspelningen. Kortfattat har du den mest effektiva diktering och taligenkänning du kan få. Den inbyggda högtalaren återger ljud både tydligare och högre, så att du är alltid har koll på hur dikteringen låter.

Både hus och knappar i Premium Air-serien är antimikrobiella. Du överför inte några bakterier och sjukdomar när du dikterar, vilket är särskilt viktigt inom hälsoområdet, men också en bra sak i allmänhet. I standardserien är endast huset antimikrobiellt, men knapparna kan fortfarande samla på smuts och smitta.

Premium Air har uppgraderat trackball-musen till en touch-pad, som både är lättare att använda och mer pålitlig på lång sikt. Det samlar inte heller damm och smuts eftersom ytorna är slutna, i motsats till den lilla bollen, som sitter i standard SpeechMike-serien.

Dessutom behöver du inga sladdar som snabbt kan bli för korta, trassla in sig eller bli slitna och gå sönder. SpeechMike Premium Air har fått sitt namn av att du kan ansluta det till din dator via trådlös teknik som fungerar på samma sätt som Wi-Fi. Du är med andra ord ansluten till din Philips-programvara via dockningsstationen, som ständigt kommunicerar med din diktafon. Det fungerar smärtfritt och allt du behöver göra är att docka dockningsstationen till din dator via USB.

Slutligen har Premium Air också en rörelsessensor, vilket innebär att diktafonen automatiskt pausar din inspelning när du lägger den ifrån dig. Du kommer med andra ord aldrig att fortsätta spela in i onödan, om du plötsligt blir störd mitt i dikteringen.

Läs mer om modellerna här

LFH3200 – SpeechMike med tryckknappar

LFH3210 – SpeechMike med skjutknapp

SMP4000 – SpeechMike Premium Air med tryckknappar

SMP4010 – SpeechMike Premium Air med skjutknapp


En ultimat guide på 5 minuter

Med den lätta guiden har vi täckt många behov, men vi har förenklat sanningen. Förlåt oss för det. För det finns ju faktiskt andra SpeechMikes, och du bör inte gå miste om en presentation även av dem. Vi introducerar Philips skjutknapp och SpeechMike Premium, som är en mellanlösning mellan SpeechMike III Pro och Premium Air. I två små steg ger vi dig en fullständig överblick över modellerna, så du kan välja själv med full insikt, och även kalla dig själv för expert på området!

Steg 1: Vilken serie ska jag välja?

Det finns tre produktserier, som på olika sätt ger dig unika fördelar när du dikterar professionellt.

Philips SpeechMike specifikationsguide

SpeechMike III Pro (LFH3200)

Standardserien är en utmärkt lösning för den vanliga användaren och till en mindre kostnad. Den är stabil, lätt att lära sig och ger bra inspelningar av solid kvalitet. Skalet är tillverkat av antimikrobiellt material, så att det inte bär på skadliga bakterier och virus.

SpeechMike Premium (LFH3500)

Här har de uppgraderat utrustningen på alla fronter och detta är den perfekta USB- diktafonen för taligenkänning. Den uppgraderade mikrofonen är speciellt utformad för att ta bort alla andra ljud än din röst, så att diktatet är helt rent från biljud, vilket gör precisionen i taligenkänningen betydligt högre än i standarddiktafoner. Den stora inbyggda högtalaren kan spela upp diktaten ännu tydligare, så att du alltid har koll på hur diktatet låter.

Både skåpet och knapparna är antimikrobiella, så risken för att överföra sjukdomar är minimal, och du kan dessutom ta ut den inbyggda styrkulan och rengöra den, så att din Speechmike helt uppfyller dina hygienkrav.

Premium-serien har också en rörelsesensor, som ser till att du inte omedvetet fortsätter att spela in, när du lägger ifrån dig diktafonen. Den är dyrare, men om du dikterar mycket kommer det att vara värt pengarna att uppgradera till en Premium.>

SpeechMike Premium Air (SMP4000)

Gör dig extra mobil genom att ta bort USB-sladden och göra dig 100% trådlös. Du har med andra ord en något större frihet, och du har också en detalj mindre, som kan slitas ut och gå sönder vid daglig användning.

Diktafonen har samma stora funktionalitet som Premium, men förutom att den är trådlös, är den också utrustad med en touchpad istället för en trackball-mus. Det ger den både bättre hållbarhet och skydd mot inträngande smuts, men den är också enklare och mer effektivt att använda när du väl har vant dig.

Premium Air kan därför betraktas som toppmodellen i Speechmike-serien, och det något dyrare pris du betalar för bl a trådlös anslutning, kan snabbt visa sig vara en god investering.

Steg 2: Vilken modell ska jag välja?

Philips SpeechMike serierna är alla utvecklade med tre modeller, som har olika styrning: Tryckknappar, skjutknapp eller Philips’ egen skjutknapp.

Philips SpeechMike styrningsguide

Tryckknappar

Du styr både inspelning och uppspelning med hjälp av dedikerade tryckknappar på enhetens framsida. Diktafoner med tryckknappar är i allmänhet lite billigare än motsvarande med skjutreglage och är ett bra val för dig som dikterar då och då. Vår erfarenhet är att det kan vara obekvämt för tummen efter flera timmars användning - tänk bara på att sitta och trycka på en smartphone i flera timmar. Tryckknapparna är å andra sidan lätt att lära sig och använda.

SpeechMike III Pro med tryckknapp (LFH3200)

SpeechMike Premium med tryckknapp (LFH3500)

SpeechMike Premium Air med tryckknapp (SMP4000)

Skjutknapp

Det är utan tvekan både snabbare och lättare att diktera med en skjutknapp när du väl har vant dig. Du styr både inspelning och uppspelning genom att flytta skjutknappen i mitten upp och ner, och på så vis snabbt starta och stoppa inspelningar. Det är också lätt att spola både fram och tillbaka när du vill lägga till eller redigera i dina inspelade diktat. Det är lite dyrare med en skjutknapp, men det är både mer ergonomiskt och hållbart i det långa loppet.

SpeechMike III Pro med skjutknapp (LFH3210)

SpeechMike Premium med skjutknapp (LFH3510)

SpeechMike Premium Air med skjutknapp (SMP4010)

Philips skjutknapp

En speciellt konfigurerad skjutknapp är utformad på samma sätt som den på Philips klassiska banddiktafon. Du har två lägen: inspelningsläge och uppspelningsläge. För att växla mellan dessa två, trycker du på skjutknappen på höger sida.

Dessutom sitter det en liten fjäder på toppen, som automatiskt skjuter ner knappen, när du inte trycker på den. Om du kommer direkt från att ha använt Philips banddiktafon, kommer du att känna igen dig i den här modellen, men annars är den vanliga skjutknappen definitivt lättare att vänja sig vid. Denna har samma pris som med den vanliga skjutknappen.

SpeechMike III Pro med Philips skjutknapp (LFH3220)

SpeechMike Premium med Philips skjutknapp (LFH3520)


Det var alla modeller, och du är nu helt redo att välja den SpeechMike, som passar dig bäst. Lycka till med din diktering!

Vill du veta mer om Philips diktering? Läs mer här

Eller vill du läsa mer om olika dikteringslösningar på Philips hemsida? Läs mer här

Eller hitta alla diktafoner här