Headsets

Zinuss tillhandahåller bara de allra bästa headsets från Jabra, Plantronics och Sennheiser. Vi vill gärna visa dig ett urval av bra hörlurar med mikrofon som kan skräddarsys för att passa till dina speciella behov.

Du behöver främst fundera på vilken enhet du vill använda för att prata, eller om du enkelt vill kunna ansluta dina hörlurar till flera olika enheter. Klicka på den lösning du tycker passar bäst för din dagliga kommunikation!

 


Headsets för den mobila medarbetaren

Är du oftare på väg och i farten, än sitter på plats på kontoret? Då kommer du att vara mest nöjd med ett mobilheadset.

Behöver du också kunna ansluta till en PC eller en fast telefon när du är på kontoret? Inga problem! Klicka på bilden med den enhet som passar dig bäst.

 

Mobilheadset Mobilheadset med förbindelse till PC  Mobilheadset med förbindelse till fast telefon Mobilheadset med förbindelse till PC och fast telefon

 


Kontorsheadset för PC

Talar du oftast i telefon när du är inne på kontoret? Och använder du PC eller Mac till din telefoni? Så är ett office headset för dator det rätta för dig.

Du kan hitta både bra headset med USB-sladd eller trådlöst headset för dator. Du hittar även modeller som kan kopplas till både mobila och fasta telefoner. Klicka på det som passar dig bäst.

 

PC headset PC headset med förbindelse till mobil  PC headset med förbindelse till fast telefon  PC headset med förbindelse till fast telefon och mobil

 


Kontorsheadset till fast telefon

Använder du fast telefon eller IP-telefon? Då har vi det rätta utbudet av professionella telefonheadsets för dig.

Vill du också kunna ansluta till PC eller mobil? Klicka på den kombination som gör att du kan just detta.Headset för fast telefon  Headset för fast telefon med förbindelse till PC Headset för fast telefon med förbindelse till mobil Headset för fast telefon med förbindelse till PC och mobil

 


 

 

 

 


Varför ett headset?

Ett headset är mycket mer än bara en enkel hörsnäcka eller billiga hörlurar med mikrofon. Många års forskning och utveckling ligger bakom, så att både materialet och den inbyggda programvaran är specifikt anpassade för att ge dig bästa prestanda, ljud och komfort.
Du har därför möjlighet att prata med andra via telefon eller chatt med en helt skräddarsydd enhet. Du kan få ett headset med mikrofonen inbyggd i sidan, eller en som sitter på en mikrofonarm, en vanlig så kallad bommikrofon. En armmonterad mikrofon sitter perfekt på plats nära munnen.

Det finns tre viktiga fördelar med att använda headset:

1) Du har båda händerna fria att arbeta med samtidigt som du pratar i telefon. Det är viktigt att man inte behöver avbryta sitt arbete när någon ringer. Du har möjlighet att t ex ge dina kunder bättre kundservice, om du inte behöver avbryta de arbetsuppgifter du är igång med. 

2) Ljudkvaliteten är mycket bättre än om du använder telefonens inbyggda mikrofon. Och du har alltid en headset mikrofon perfekt placerad, vilket du inte alltid har när du pratar i en vanlig telefon utan headset.

3) Du upplever också mycket bättre komfort och ergonomi än om du måste hålla din mobiltelefon eller fasta telefon i handen samtidigt som du talar och arbetar. Detta innebär att du undviker slitage på rygg, axlar och nacke, vilket är viktigt om du ringer en hel del under din arbetsdag.

 

Vad är speciellt med ett professionellt headset?

Professionella headsets ger dig en mycket bättre röstkvalitet och håller längre än de billigaste headsets. Mikrofonen är av mycket hög kvalitet, och har utvecklats och testats speciellt för att göra ditt samtal så tydligt och klart som möjligt.

Detta innebär att mikrofonen är speciellt utformad för att fånga många fler detaljer i din röst, och en inbyggd noice reduction funktion filtrerar dessutom bort nästan allt buller. Så du kan sitta i ett bullrigt rum fullt av människor och datorljud, och det låter ändå som om du sitter i total tystnad.

Hörseln är också ytterligare skyddad från höga ljud, eftersom alla professionella enheter har ett inbyggt filter som tar bort skadligt buller på linjen. Detta innebär att du inte behöver riskera hörselskador, även om du talar med högljudda kunder eller klienter i flera timmar varje dag.

Vissa modeller är också speciellt utformade för att användas vid telefonsamtal utomhus – det gäller speciellt för högkvalitativa produkter anpassade för mobiltelefonen. De har inbyggd extra brusreducering som filtrerar bort t ex vind och motorbuller, så att du kan gå omkring överallt och tala i telefon utan att omvärlden stör dig eller den du talar med.

 

Ska jag välja mono eller stereo?

Du kan både få mono headset med en öronsnäcka, eller ett stereo headset med högtalare för båda öronen.

Om du sitter i ett litet rum utan mycket störande ljud, kan du nöja dig med en högtalare, för på så vis är det enklare att samtidigt hålla kontakt med omvärlden när du bär headsetet. Då behöver du heller inte ta headsetet på och av hela tiden när någon ringer.

Sitter du å andra sidan på ett större kontor med mer buller omkring dig, kan det mycket väl vara ett problem att fokusera på ditt samtal om du inte har båda öronen täckta. För dig är högtalare för båda öronen det optimala, så att du inte behöver tappa fokus under samtalet.

Vissa stereomodeller erbjuder professionella Hifi hörlurar, så att du även kan använda dem som musikhörlurar. Du har både ett naturligt samtalsljud och ett rent och klart musikljud i samma enhet, så att du är väl förberedd för hela arbetsdagen.

 

Ska jag köpa hörlurar med sladd eller trådlösa hörlurar?

Har du ibland behov för att komma bort från skrivbordet medan du pratar i telefon? Då föreslår vi att du väljer ett bluetooth headset. Har du en stram budget, men behöver det bästa samtalsljudet du kan få för pengarna? Då rekommenderar vi ett headset med kabel.

Våra bästa bluetooth hörlurar kostar i allmänhet lite mer eftersom de behöver extra inbyggd teknik för att fungera optimalt. Å andra sidan kan du med vissa modeller röra dig så långt som 100 meter bort från din plats utan att förlora anslutningen.

Ett kabel headset är i sin tur ett tryggt val där du får fördelarna med handsfree men utan att behöva tänka på om du är ansluten eller inte, eller bekymra dig över om det finns tillräckligt med ström i batteriet. Dessa headsets med kabel kostar i allmänhet lite mindre, och de är också lite lättare att ansluta.

© 2018 Zinuss.