Konferensutrustning

Rätt konferensutrustning utgör grunden för en bra dialog när du behöver prata med kunder eller kollegor via telefon. Oavsett om du håller telefonkonferens en-till-en från kontoret eller videokonferens från konferensrummet med upp till 20 deltagare i båda ändar. Att boka möte online har aldrig varit enklare. 

Zinuss säljer bara den allra bästa utrustningen för professionell kommunikation från de starkaste varumärkena: Konftel, Polycom, Plantronics, Jabra, Sennheiser, Logitech och Microsoft.
Oavsett om du är ute efter en enkel konferenstelefon eller högtalartelefon för onlinemöte, webbkameror för videoöverföring, eller en komplett helhetslösning med både ljud och video för videokonferenser, så garanterar vi hög kvalitet på hela vårt utbud.


Konferenstelefoner

 

KonferenstelefonSpeakerphone PCKonferenstelefon Skype for BusinessKonferenstelefon till fast nät

 

 


Webcams

 

WebcamWebbkamera till Skype for Business

 

 


Videokonferensutrustning

 

VidoekonferensutrustningVidoekonferens till Skype for Business

 

 


 

 

 

 

 


 

Varför en konferenstelefon?

I ett modernt företag, vill vi förstås använda vår tid och våra pengar så effektivt som möjligt. Det kan vara svårt att träffas ansikte mot ansikte med kunder och kollegor, och ibland har ett enkelt telefonsamtal för många begränsningar. Tänk om vi skulle tala fler än två tillsammans?

Med konferenstelefoner kan man hålla telefonmöte utan att behöva tänka på avstånd eller resekostnader. Det är väldigt enkelt, och det garanterar en högre effektivitet när man har behov för att samtala eller jobba tillsammans på distans, t ex när man ska jobba hemifrån. Detta innebär att du kan vara mer flexibel i din arbetsdag. Använd konferenstelefonen när du behöver hålla ett spontant webbmöte med flera parter i organisationen, eller när du har behov för en webbkonferens och ändå fortfarande vara tillgänglig på plats för dina viktiga kunder och partners. Moderna företag lägger vikt på flexibilitet och effektivitet, och en bra konferenstelefon är en viktig del för att uppfylla dessa behov.

Konferenssamtal behöver inte vara begränsade till två personer. Många konferenssystem kan ringa gruppsamtal med upp till 20 personer i rummet, där kraftfulla högtalare och mikrofoner ser till att alla kan delta i diskussionen på lika villkor. Men allra viktigast för en effektiv och konstruktiv konferens är ändå ett klart och tydligt ljud. En god dialog och ett fruktbart utbyte av idéer kan endast ske i en effektiv miljö utan tvivel och frustrationer över dålig signal eller obegripliga samtal.

Vi säljer bara modeller från tillverkare som förstår detta och därför har alla konferenstelefoner i vårt utbud både kraftfull högtalare och mikrofon av högsta kvalitet som minskar eko, distorsion och bakgrundsljud.

 

Vad är en högtalartelefon?

Många vill ha händerna fria när man pratar i telefon. Vissa väljer att använda ett headset med sladd till sin företagstelefon, medan andra vill ha en Bluetooth högtalartelefon som ger friheten att vandra runt i rummet när de talar, och vill slippa komma ihåg att ta headsetet på och av.

En högtalartelefon, sk speakerphone, är en liten konferenstelefon som du snabbt kan ansluta till datorn eller företagstelefonen när du behöver ringa eller ta emot samtal. Den skickar ljudet ut i rummet där du sitter, så att du kan prata precis som om du pratade med en person som var fysiskt närvarande i rummet. Detta gör att ditt onlinemöte känns mer som ett vanligt samtal, istället för att du upplever begränsningarna med ett telefonsamtal.

Du kan enkelt ta högtalartelefonen med dig när du är på språng. Du kan använda den i hemmet, på kontoret eller på hotellrummet under en affärsresa. Du kommer också att kunna bjuda in flera kollegor till samtalet, eftersom våra bästa högtalartelefoner är av högsta kvalitet och fångar alla relevanta röster inom några meter.

 

Skall jag använda en webbkamera?

Det är viktigt att skapa en god relation med dina kontakter även när det är stort avstånd mellan er. Det kan vara svårt att lära känna en kollega eller kund om du inte har någon uppfattning om hur han ser ut och vad hans kroppsspråk säger. Detta gäller för all mänsklig kontakt. Här kan möjligheten för videomöte hjälpa till med att lösa problemet.

Med en bra webcam kan du omvandla ett telefonsamtal till en videokonferens av hög kvalitet. Det gör all kommunikation enklare och mer effektiv när du vill nå ut med ditt budskap. En bra professionell webbkamera ger er alla en god upplösning av bilden, autofokus och optisk zoom, så att ni kan fokusera på det relevanta.

Du har möjlighet att snabbt boka och upprätta ett telemöte, göra tydliga demonstrationer och presentationer utan att behöva boka en flygning, och om du håller en videotelefonkonferens med flera personer närvarande, kommer alla deltagare att veta vem som talar och när. Detta skapar en mer effektiv, flexibel och personlig miljö, där ni snabbt kan träffas trots stora fysiska avstånd.

 

Vilken utrustning behöver jag?

Du behöver två saker för att ringa ett videosamtal: En konferenstelefon och en webkamera. Det är förstås möjligt att köpa dessa två saker separat, men du kan också välja att köpa en komplett videokonferensutrustning som har både telefon och video i samma enhet. På så sätt säkerställer du att maskinvarorna är kompatibla med varandra, och du sparar också tid och pengar genom en helhetslösning.

Det är inte längre dyrt eller tekniskt besvärligt att upprätta ett distansmöte med hög kvalitet. De flesta företag har en snabb internetuppkoppling, och många webbkameror och videotelefoner har inbyggda mekanismer som minimerar filstorleken på filmerna som streamas.

De flesta videotelefoner är integrerade med marknadens största softphones, så att du kan ringa ut och ta emot samtal där både ljud och video automatiskt kopplas till konversationen. Detta gör att du kan hålla virtuella möten mellan flera grupper av människor trots fysiskt avstånd, och hög kvalitet på konferensutrustningen garanterar förbättrad digital kommunikation.

 

 

© 2018 Zinuss.